Guide: Sådan behandles eksem

Guide: Sådan behandles eksem

Eksem er en hudlidelse, som rammer tusindvis af mennesker hvert år. Lidelsen kan ramme alle mennesker, og den resulterer oftest i tør og kløende hud. Lidelsen kan blandt andet føre til søvnproblemer og ændring af adfærd, og derfor kan den være meget invaliderende for nogle mennesker. Behandling af eksem er muligt for nogle typer af lidelsen,

Eksem er en hudlidelse, som rammer tusindvis af mennesker hvert år. Lidelsen kan ramme alle mennesker, og den resulterer oftest i tør og kløende hud. Lidelsen kan blandt andet føre til søvnproblemer og ændring af adfærd, og derfor kan den være meget invaliderende for nogle mennesker. Behandling af eksem er muligt for nogle typer af lidelsen, men andre typer kan kun holdes nede. Dog er behandling vigtigt ligegyldigt om lidelsen kan forsvinde eller ej, da behandling kan mindske symptomer og gener.

Hvilke typer eksem findes der?

Atopisk eksem er en af de hyppigst forekommende typer af eksem, men derudover findes der soleksem, skæleksem, mønteksem, staseeksem og kontakteksem. Alt afhængigt af hvilken type eksem, du har, findes der forskellige behandlingsmuligheder.

Sådan behandles hud med eksem:

Ligegyldigt hvilken form for eksem, du har, er det vigtigt, at du plejer din hud. Det kan du gøre med milde rensemidler og sæber samt gode fugtighedscremer. Derudover er det vigtigt at få en sund og nærende kost og drikke godt med vand, da dette kan være med til at opbygge dit immunforsvar og hudens naturlige barriere.

Sådan behandles atopisk eksem:

Årsagen til at nogle mennesker får atopisk eksem kendes ikke, men den er delvist arvelig. Hvis du har atopisk eksem er det vigtigt at fugte huden ofte, skære ned på mængden af sæbe og tage korte bade, da vand kan være med til at tørre huden ud. Hvis lidelsen er ekstra slem, kan det være nødvendigt at søge læge for at få receptpligtige midler, der kan lindre symptomerne på eksem.

Sådan behandles soleksem:

Soleksem opstår, når huden kommer i forbindelse med solen. Derfor lyder rådene på at benytte solcreme, holde huden tildækket og langsomt tilvænne huden til at modtage sollys. Soleksem kan ikke fjernes helt, men der kan alligevel bruges cremer, som kan lindre kløe og rødme, så generne ikke bliver for store.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel