Skil dig korrekt af med byggeaffaldet

Skil dig korrekt af med byggeaffaldet

For at følge lovgivningen, så skal du rapportere dit bygge- og anlægsaffald til kommunen senest 14 dage inden, at arbejdet sættes i gang. Dette er gældende, hvis du skal lave en om- eller tilbygning på over 10m2. Derudover skal du også informere kommunen om affaldet, hvis den samlede mængde er på 1 ton eller mere.

For at følge lovgivningen, så skal du rapportere dit bygge- og anlægsaffald til kommunen senest 14 dage inden, at arbejdet sættes i gang. Dette er gældende, hvis du skal lave en om- eller tilbygning på over 10m2. Derudover skal du også informere kommunen om affaldet, hvis den samlede mængde er på 1 ton eller mere. Grunden til disse formelle foranstaltninger er at føre kontrol over, hvor meget affald der produceres, og hvordan borgerne skiller sig af med det. Vi har samlet et par råd om, hvordan du skiller dig af med affaldet sikkert og korrekt.

 

Hvad er bygge- og anlægsaffald?

Beton, tegl, asfalt, jord og sten hører ind under bygge- og anlægsaffald. Faktisk udgør denne type affald en tredjedel af det affald, som der produceres i Danmark. Meget af byggeaffaldet kan genanvendes, og det er derfor godt for miljøet at køre det på genbrugspladsen.

 

Det er ikke kun gavnligt for miljøet, men også for din økonomi. Du skal nemlig betale en affaldsafgift til staten på 475kr. pr. tons byggeaffald, som ikke kan genanvendes. I stedet skal det deponeres på f.eks. lossepladsen. For at rapportere sit bygge- og anlægsaffald skal man gå ind på kommunens hjemmeside og udfylde en formular.

 

Lej en container

Når byggeaffaldet enten skal genbruges eller deponeres, så er det de færreste, som har et passende køretøj til rådighed. Derfor kan det være smart at leje en container. Bor man i eller omkring Fredericia, Kolding, Middelfart eller Vejle, så kan man leje en container af P. Founaise, som har containere i mange forskellige størrelser. Hermed kan man selv stå for at sortere affaldet i rumopdelte containere, og man slipper for at skulle transportere godset.

 

Med et firma til at ordne bortskaffelsen af affaldet er man sikret, at affaldet kommer det rette sted hen. Når man overlader et professionelt firma til opgaven, så er det nemt at få afsluttet sin egen arbejdsopgave eller gå i gang med det næste projekt.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel