Hvilken uddannelsesretning vil du tage?

Hvilken uddannelsesretning vil du tage?

Hvad man skal efter folkeskolen eller en videregående uddannelse, er der mange muligheder for. Du kan vælge 10. klasse på en efterskole, en alm. 10. klasse, en erhvervsuddannelse, komme direkte i job eller tage en gymnasial uddannelse. Men hvad er så næste step efter den videregående uddannelse? Videregående uddannelser Alle uddannelser har en vigtig betydning

Hvad man skal efter folkeskolen eller en videregående uddannelse, er der mange muligheder for. Du kan vælge 10. klasse på en efterskole, en alm. 10. klasse, en erhvervsuddannelse, komme direkte i job eller tage en gymnasial uddannelse. Men hvad er så næste step efter den videregående uddannelse?

Videregående uddannelser

Alle uddannelser har en vigtig betydning for samfundet, for der er brug for forskellige kompetencer. På Frederikshavn Netavis er bl.a. en artikel om optagelsen af unge på universitetsuddannelser i 2021, da antallet var faldet. Er du dog endnu ikke nået til det stadie, hvor du skal overveje, hvorvidt en universitetsuddannelse vil være det rette for dig, er det selvfølgelig ikke det, der skal komme i første række, når du tænker over din fremtid.

Afslutter du snart folkeskolen eller din 10. klasse og vil du derefter gerne videreuddanne dig, har du mange muligheder. Der er både HTX, HHX, STX og kombinationsmuligheder med erhvervsuddannelser og en gymnasial uddannelse. Det er fx en EUD. I Frederikshavn kan du eksempelvis tage på handelsskole eller vælge en STX eller HF. Du kan endda blive maritim student fra en HF eller STX. Der er også muligheden for bl.a. EUC Nord eller den helt særlige oplevelse af at være elev på Skoleskibet Danmark. Bor du i Frederikshavn har du altså gode chancer for at kunne finde en videregående uddannelse, der falder i din smag.

Bachelor- og kandidatuddannelser

Efter den videregående uddannelse er der mange, som vælger at tage en universitetsuddannelse. Universitetsuddannelserne er meget forskelligartede, fordi der skal være noget for alle. Det åbner flere døre for specialiserede jobs i fremtiden, hvis du tager en universitetsuddannelse med en retning, der er relevant for dine ønskejobs. En universitetsuddannelse kan du både tage på bachelor- og kandidatniveau. Alle starter på en bacheloruddannelse, der varer tre år, hvorefter du kan vælge at fortsætte med en kandidatuddannelse, der lægger to år oveni.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply