Din gamle bil kan have tjent dig nok så godt gennem årene, men på et tidspunkt er det tid til at skrotte den. Du ved, at det er tid til at ophugge bilen, når de løbende udgifter til reparationer til at holde den kørende overstiger prisen på en ny bil. De fleste biler er ikke
Din gamle bil kan have tjent dig nok så godt gennem årene, men på et tidspunkt er det tid til at skrotte den. Du ved, at det er tid til at ophugge bilen, når de løbende udgifter til reparationer til at holde den kørende overstiger prisen på en ny bil.
De fleste biler er ikke konstrueret til at køre mere en 400.000 km. For nogle modeller er dette endda langt over, hvad de er bygget til. Dette gælder især mindre biler, hvor garantien typisk kun gælder, indtil bilen har kørt 150.000 km. Hvis din bil allerede har et par hundrede tusinde kilometer under hjulene, så er det oftest tid til at lade den ophugge.
Dette gøres bedst hos en autoriseret autoophugger. Der findes også firmaer, som udfører autoophugning, som ikke er autoriseret. Dog er det altid en fordel for dig og miljøet, hvis du lader din bil ophugge hos en autoriseret autoophugger.
Derfor bør du skrotte din bil hos en autoriseret autoophugger
En autoriseret autoophugger er blevet godkendt af staten til at udføre autoophug. I praksis betyder dette, at autoophuggeren udfører arbejdet miljørigtigt. Når bilen skilles ad, er der nemlig risiko for, at miljøet kan blive skadet af tungmetaller og diverse væsker fra bilen. Når du får en autoriseret autoophugger til at skrotte din bil, så kan du gøre dette med god samvittighed. Du kan have vished om, at miljøet ikke påvirkes af skrotningen.
De fleste autoriserede autoophuggere har endvidere indgået samarbejdsaftaler med de danske bilimportører under Bilimportørernes Ordning. Dette sikrer, at du kan aflevere din bil gratis hos den pågældende autoophugger.
Hvis autoophuggeren ikke har en sådan aftale med en bilimportør, så kan du risikere selv at skulle betale for at få din bil skrottet. Godt nok vil du typisk kunne nyde godt af statens skrotningspræmie på 2200 kr. I dette tilfælde er det dog stadig i sidste ende autoophuggeren, som fastsætter prisen på ophugningen. Derved kan du i princippet risikere, at skulle af med flere penge, end skrotningspræmien dækker.
Sørg derfor altid for at få din bil skrottet hos en autoophugger, som er medlem af Bilimportørernes Ordning.
Hvor skal du begynde, når du ønsker at lade din bil ophugge?
Enhver autoophugning begynder nu om stunder på internettet! Her vil du altid kunne finde en autoriseret autoophugger i nærheden af, hvor du bor. Du vil også kunne finde en udførlig liste over alle autoophuggere, som er med i Bilimportørernes Ordning, på hjemmesiden Refero.dk.
På Miljøstyrelsens hjemmeside kan du finde al den information, som du ellers måtte have brug for. Her kan du finde information om, hvad du skal gøre for at få udbetalt skrotningspræmien. Du kan også læse mere om de særlige krav, som du skal opfylde, for at kunne modtage pengene. Samtidig kan du på Miljøstyrelsens hjemmeside læse om, hvordan du udfylder og indsender skrotningsattesten for din gamle bil.
Hvis du ønsker at komme af med din gamle bil, så er der også andre muligheder end at skrotte den. Du kan for eksempel sælge den på internettet. Ved at lave en smule research og sammenligne din bil med andre biler, som er til salg på internettet, kan du få en ide om, hvor meget din bil er værd. Alternativt kan du lade din gamle bil indgå i handlen, når du køber en ny. Derved er der gode muligheder for at få prisnedslag, når du skal købe en ny bil.