Sådan bliver dit barn mere interesseret i historie

Sådan bliver dit barn mere interesseret i historie

Det ville godt nok være ærgerligt, hvis alle de ting som var sket i hele verdenshistorien, bare skulle gå i glemmebogen, fordi ingen interesserede sig for det. Desværre kan historietimen let blive kedelig, hvis det hele bare kommer til at gå op i årstal. Hvis du sidder med et barn, der endnu ikke har opdaget,

Det ville godt nok være ærgerligt, hvis alle de ting som var sket i hele verdenshistorien, bare skulle gå i glemmebogen, fordi ingen interesserede sig for det. Desværre kan historietimen let blive kedelig, hvis det hele bare kommer til at gå op i årstal.

Hvis du sidder med et barn, der endnu ikke har opdaget, hvor spændende historien kan være, så får du her nogle ideer til, hvordan du måske kan vække interessen.

Tag sanserne i brug

Hvis vores historie kun blev fortalt med knudrede sætninger og lange tal, så ville vi ikke kunne huske det. Problemet med historien er bare, at den er sket, og derfor bliver det svært at få noget forhold til den.

Heldigvis er der andre måder, som dit barn kan komme til at tage sanserne i brug for lettere at forholde sig til den.

Se for eksempel rigtige skeletter fra uddøde arter på et naturhistorisk museum eller oplev jernbanehistorien på en museum i Odense. Det vil helt sikkert gøre indtryk.

Brug velkendte medier

Hvis problemet er, at dit barn ikke gider at læse til daglig, så vil det heller ikke få meget ud af at læse i en tung historiebog. Det ville nemlig blive for svært at nyde det.

Er der derimod noget andet, som han eller hun er glad for, så kan du måske på den måde få sat gang i interessen.

  • Kan de lide at se fjernsyn, så find nogle gode tv-serier om historiske emner

  • Er de glade for computerspil, kan du købe historiske spil til dem

  • Har du et barn, der kan tegne, kan I sætte jer og illustrere nogle af de bedste historier fra fortiden

Nogle gange handler det mere om at gøre det så letfordøjeligt som muligt, end om at dit barn slet ikke har interessen. Historie er nemlig et spændende fag, som alle kan lære af.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply