Ting du ikke vidste om Aarhus

Ting du ikke vidste om Aarhus

Er du helt vild med den jyske hovedstad? Men ønsker du at vide lidt mere om den fantastiske by? Så kan du læse med her. Vi giver dig nemlig en masse viden om byen – og hvem ved, måske kendte du slet ikke til nogle af tingene på forhånd. Læs med her og bliv meget

Er du helt vild med den jyske hovedstad? Men ønsker du at vide lidt mere om den fantastiske by? Så kan du læse med her. Vi giver dig nemlig en masse viden om byen – og hvem ved, måske kendte du slet ikke til nogle af tingene på forhånd. Læs med her og bliv meget klogere på den store og ikke mindst spændende by, Aarhus.

Mount Everest ligger i Aarhus

Langt de fleste, der bor i eller omkring Aarhus, kender til den famøse Randersvej. Og det er ikke sagt med en positiv tone. Randersvej er nemlig en ualmindeligt stejl vej, og der er med garanti ikke én eneste person, der ikke kan fortælle en forfærdelig historie om, hvordan det var at cykle op ad vejen. Faktisk er det så slemt, at man næsten kan sige, at det er Danmarks Mount Everest. Så har du aldrig nogensinde prøvet at cykle op ad Randersvej hele vejen nede fra havnen og ud til Skejby? Så har du ikke oplevet traumer.

Vidste du at…

et helt andet fact om Aarhus er, at det faktisk er én af Danmarks ældste byer. Det er også til at se nogle steder den dag i dag, selvom mange dele af byen er blevet moderniseret. Byen blev grundlagt tilbage i den tidlige vikingealder, og sammen med Ribe og Hedeby er det altså én af de ældste byer, du kan besøge.

Den kæmpe store containerhavn

Du ved nok efterhånden, at Aarhus er en ret så stor by. Men vidste du, at Aarhus faktisk også huser Danmarks største containerhavn – en havn, der faktisk er på top 100 på verdensplan. Mols-Linien har adskillige daglige overfarter til Sjællands Odde, men der er desværre ingen afgang til Samsø.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply