Burde du skifte fagforening?

Burde du skifte fagforening?

Når man er lønmodtager, funktionær og lignende, er det vigtigt at være medlem i en fagforening, således man kan nyde godt af de fordele, man får, når man er medlem af en fagforening. Eksempelvis er fagforeningen inde over, når man skal forhandle overenskomst med arbejdsgiveren, og for at kunne få indflydelse og kunne nyde godt

Når man er lønmodtager, funktionær og lignende, er det vigtigt at være medlem i en fagforening, således man kan nyde godt af de fordele, man får, når man er medlem af en fagforening. Eksempelvis er fagforeningen inde over, når man skal forhandle overenskomst med arbejdsgiveren, og for at kunne få indflydelse og kunne nyde godt af overenskomsten, er det vigtigt at være medlem af en fagforening. Der findes mange forskellige fagforeninger på markedet, og det kan være udfordrende at vide, om man er medlem af den rette, eller om man burde skifte til en anden fagforening. Det skal her nævnes, at man sjældent mister sine rettigheder og sin anciennitet, når man skifter fagforening, da disse automatisk vil følge med ved skiftet.

Er din nuværende fagforenings tilbud tilstrækkelige?

De forskellige fagforeninger vil have nogle forskellige satser i forhold til medlemskontingent, og det er herved muligt at spare nogle penge, såfremt man vælger en billigere fagforening. Herudover skal man også være opmærksom på, at der er forskellige services i forhold til de forskellige fagforeninger, hvilket også kan være en fordel at tænke over, når man er inde i overvejelser om at skifte fagforening.

Tværfaglige og fagspecialiserede fagforeninger giver forskellige fordele

Der findes også flere forskellige typer af fagforeninger, hvilket kan være en fordel at overveje, inden man vælger at skifte fra den ene type til den anden. Eksempelvis er det muligt at blive medlem af en tværfaglig fagforening, der er for alle – uanset hvilket fag man arbejder inden for. I denne type af fagforening vil der også kun være få eller slet ingen overenskomster, som man arbejder under, da der i henhold til disse overenskomster tages udgangspunkt i de forhandlinger, der mellem de traditionelle fagforeninger og arbejdsgiverne er forhandlet på plads, hvormed man lukrerer på de kollektive overenskomster. En fagspecialiseret fagforening har i modsætning til den tværfaglige fagforening specificeret sig inden for netop det fag, man arbejder inden for. Det, der adskiller de fagspecialiserede fagforeninger fra de tværfaglige fagforeninger, er, at de fagspecialiserede fagforeninger forbeholder sig retten til strejke, mens de tværfaglige fagforeninger lægger mere vægt på dialog og forhandling. Dette kan også være en fordel at overveje, inden man vælger den fagforening, man ønsker at skifte til.

Skift fagforening, hvis du eksempelvis synes, at du betaler for meget i medlemskontingent, ikke får nok fordele eller gerne vil prøve en anden type af fagforening.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel