Sørg for, borgere tager medicin til tiden og i rette dosis

Sørg for, borgere tager medicin til tiden og i rette dosis

Ikke alle borgere er lige gode til at huske at tage deres medicin, heller ikke hvis den er livsvigtig. Det kan vel lidt sammenlignes med det fænomen, at mange ældre dør, fordi de slet og ret glemmer at drikke nok væske. På et plejehjem eller sengeafsnit er det sådan set nemt nok at sikre, at

Ikke alle borgere er lige gode til at huske at tage deres medicin, heller ikke hvis den er livsvigtig. Det kan vel lidt sammenlignes med det fænomen, at mange ældre dør, fordi de slet og ret glemmer at drikke nok væske. På et plejehjem eller sengeafsnit er det sådan set nemt nok at sikre, at folk tager deres medicin. Men når folk er i deres private hjem, bliver det mere tricky. Hvad er der lige at gøre?

Et nyttigt redskab til omsorgspersonales brug

Fx kan du inde på siden https://specificcare.dk/ læse om dosisdispensering via doseringsmaskiner, der for det første doserer medicin og notificerer borgeren om, hvornår næste dosis skal tages. Som noget andet kan sådan en maskine – når den er koblet på nettet – lade omsorgspersonale et andet sted i landet vide, om borgeren har afhentet en dosis eller ej. Dette er så noget, de kan reagere på.

Giv borgeren den rette mængde medicin

Faktisk kan doseringsmaskinerne, du kan læse om hos Specific Care, også bruges til videoopkald, og de har aflåst medicinrum, så alle og enhver ikke kan tilgå maskinens medicin på én gang. Er en dosis ikke blevet afhentet, kan maskinerne fjerne den igen, så der ikke lige pludselig ligger en overdosering og venter på borgeren. Med disse maskiner kan en række arbejdsgange lettes eller helt skæres bort.

Let nogle arbejdsgange ved at introducere doseringsmaskiner

Alternativet til at gøre brug af disse maskiner er jo at sende folk ud til borgeren, som ser, at borgeren tager sin medicin til tiden og i rette dosis – eller at lade være med at sende nogle og satse på, at borgeren selv kan administrere tingene. Hvis ingen af de to muligheder lyder tillokkende, giver det mening at introducere doseringsmaskiner, hvis borgeren måtte være i stand til at gøre brug af disse.

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply