3 tips til en mere sikker hverdag

3 tips til en mere sikker hverdag

I vores moderne verden er der mange bekymringer og mange faktorer, der kan true vores følelse af sikkerhed. Den digitale udvikling har især gjort os mere sårbare. Med få klik kan vores private oplysninger havne i hænderne på de forkerte. I det hele taget er der mange bekymringer i hverdagen, som kan hobe sig op

I vores moderne verden er der mange bekymringer og mange faktorer, der kan true vores følelse af sikkerhed. Den digitale udvikling har især gjort os mere sårbare. Med få klik kan vores private oplysninger havne i hænderne på de forkerte. I det hele taget er der mange bekymringer i hverdagen, som kan hobe sig op og komme til at fylde alt for meget. Heldigvis kan du tage nogle forholdsregler, som gør din hverdag mere sikker og mindre bekymringsfuld.

Styrk din digitale sikkerhed

De fleste former for it-kriminalitet er steget væsentligt i de seneste par år. It-kriminelle bliver mere og mere udspekulerede og prøver med alle tænkelige midler at lokke private oplysninger ud af os. Denne form for it-kriminalitet kaldes phishing og går ud på, at svindlere forsøger at franarre folk deres adgangskoder, kreditkortoplysninger eller andre personlige oplysninger. Heldigvis er der simple ting, du selv kan gøre for at undgå at blive offer for digital kriminalitet.

Du har sikkert hørt det før, men det er uhyre vigtigt, at du bruger sikre kodeord, og at du ikke bruger det samme kodeord til forskellige tjenester. Et stærkt kodeord skal indeholde minimum otte karakterer, som både består af tegn, tal og store og små bogstaver. Jo længere et kodeord er, jo sværere er det at hacke. Derfor er det en god idé at lave lange kodeord, hvor du bruger en hel sætning. Det kan være noget i stil med “jegkangodtlidechokolade”, hvor du tilføjer tal, tegn og store og små bogstaver til sætningen. Hackere har ofte en hel liste med ord på forskellige sprog, som de prøver lykken med, så med en hel sætning er du bedre sikret.

Brug allergivenlige produkter

Et råd i en helt anden boldgade er at købe allergivenlige produkter. Allergi er en folkesygdom, som på verdensplan rammer flere millioner. Omkring 35 procent af borgere i vestlige lande bliver på et tidspunkt i deres liv ramt af allergi. Nogle allergier er arvelige og uundgåelige, mens allergier som kontakt- og parfumeallergi nemt kan forebygges. Hvis du først har fået parfume- eller kontaktallergi, kan du aldrig komme af med allergien igen.

Det er derfor en god idé at gå efter allergivenlige produkter. I dag kan du få allergivenlige alternativer til langt de fleste produkter lige fra rengøringsmidler til hudprodukter. Flere af de store supermarkedskæder har lanceret deres egne miljø- og allergivenlige produkter, som du kan købe for ganske få penge. Hvis du vil have én bekymring mindre, er allergivenlige produkter en simpel og ofte billig måde at øge din sikkerhed i hverdagen på.

Hav styr på dine forsikringer

For mange er forsikringer indbegrebet af sikkerhed. De beskytter dig, hvis du får indbrud, flækker dine fortænder eller bliver syg på din ferie. Mange tror, at de er godt forsikrede, men i virkeligheden har de ikke alle de essentielle forsikringer, eller også er de ikke ordentligt dækket ind af deres nuværende forsikringer. Du kan derfor øge din sikkerhed i hverdagen betydeligt, hvis du som minimum har en indbo- og ansvarsforsikring og en ulykkesforsikring. Hvis du skal rejse i udlandet, er det også vigtigt, at du har en rejseforsikring. Ellers kan du ende med en hundedyr regning, hvis du bliver syg på din ferie og har brug for lægehjælp. Mange er faktisk ikke klar over, at de ikke er dækket i udlandet uden en rejseforsikring. Hvis du vil vide mere om rejseforsikringer, kan du få viden og gode råd på Informeo.

 

 

1 comment
Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

1 Comment

 • Andrea Nielsen
  09/10/2019, 12:20

  Selvom det artiklen er en reklame, så synes jeg faktisk rigtig godt om budskabet i den!
  Hvordan er det, hvis man godt kunne tænke sig at komme i kontakt med skribenten?
  Jeg er i gang med at undersøge mulighederne for, at lave et ERFA-møde hos Comwell https://comwell.com/moede-og-konference omkring IT-sikkerhed.

  REPLY