8 tips til den flotteste konfirmationsfest

8 tips til den flotteste konfirmationsfest

Er du i gang med planlægningen af dit barns konfirmationsfest, men gået lidt i stå på grund af de mange muligheder? Vi har her samlet otte simple tips til at skabe en flot konfirmationsfest   Når tiden er kommet til, at dit barn skal konfirmeres, er der rigtig mange praktiske ting, der skal styr på.

Er du i gang med planlægningen af dit barns konfirmationsfest, men gået lidt i stå på grund af de mange muligheder? Vi har her samlet otte simple tips til at skabe en flot konfirmationsfest

 

Når tiden er kommet til, at dit barn skal konfirmeres, er der rigtig mange praktiske ting, der skal styr på. Der er mange beslutninger at tage sammen med konfirmanden, men i sidste ende er det dig som forælder, der står for alt det praktiske og sikrer, at dit barn får den bedste dag. Med disse otte tips kan du hurtigt og nemt skabe en flot konfirmationsfest:

 

  1. Vælg et tema

Det første du skal gøre, er at høre konfirmanden, om han eller hun ønsker et bestemt tema til festen. Det kan være fodbold-tema, tennis-tema, heste-tema eller noget andet, som har stor betydning for konfirmanden. Hvis ikke der skal være et konkret tema, kan I også gå efter en bestemt farve, eksempelvis blå eller lilla, som I kan fokusere på, når I pynter op og sender invitationer ud.

 

  1. Send flotte invitationer ud

Når temaet er på plads, er det tid til at finde nogle fine indbydelseskort, så invitationerne kan blive sendt ud til gæsterne. Det kan enten være de helt klassiske konfirmationskort med kirker, konfirmander, flag eller lignende på, men hvis konfirmanden har valgt et tema, bør det selvfølgelig også blive vist på kortene. Det kan også være med til at inspirere gæsterne til gaver, sange, taler m.m.

 

  1. Få styr på de basale ting

Efter at temaet er på plads, og invitationerne er sendt ud, kan du komme i gang med at købe pynt til konfirmationsfesten. Start med at få styr på de mest basale ting som duge, servietter, pynt til lokalet og lignende, så du tager det i små etaper og ikke skal overskue det hele på én gang. Husk hele tiden på det valgte tema eller farve, så du sørger for at skabe en rød tråd.

 

  1. Bordkort og bordkortholdere

Derefter kan du gå videre til bordkortene. Her har du og konfirmanden rig mulighed for at være kreative og selv klippe og klistre. Men hvis tiden ikke er til det, er det intet problem at finde både bordkort og bordkortholdere, der passer ind i stilen til netop jeres konfirmationsfest.

 

  1. Brug god tid på at pynte bordet

Et festbord til en konfirmation skal ikke kun bestå af fint service og nogle sjove bordkort. Stil også gerne fine dekorationer med sjove figurer på bordet eller læg små mobiltelefoner, blomster, fodbolde, hestesko, eller hvad der passer til temaet, rundt omkring på bordene. Det får festbordet til at skille sig ud fra andre fester, så konfirmanden kan mærke, at denne fest er helt unik.

 

  1. Blomster skal der også til

Vi kommer ikke udenom, at blomster altid skaber et virkelig flot udtryk på et festbord. Derfor hører de selvfølgelig også til til en konfirmationsfest. Find nogle små vaser og stil nogle buketter rundt omkring på bordene. Undgå at købe nogle alt for store buketter, så de kommer til at fylde for meget på bordene, og gæsterne næsten ikke kan se hinanden over bordet.

 

  1. Sangskjulerne er også pynt

En konfirmationsfest er lig med en masse sange og taler, og det er vigtigt at huske på, at sangskjulerne også skal pynte fint til festen. Vælg derfor sangskjulere, der passer til temaet, og fortæl det gerne videre til gæsterne, så de ved, hvad de skal fokusere på. Med sangskjulerne er der rig mulighed for at tænke kreativt og lave lidt sjov med konfirmanden.

 

  1. Glem ikke takkekortene

Når festen er slut, skal alle gæsterne takkes for deres deltagelse og fine gaver til konfirmanden. Hold gerne fast i temaet, når du køber takkekortene, så de bliver prikken over i’et ved denne flotte konfirmationsfest. Her er det også en god idé at få fremkaldt nogle gode billeder af konfirmanden fra dagen og sende dem med ud, så gæsterne har et hyggeligt minde fra festen.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel