Find det rigtige autoværksted

Find det rigtige autoværksted

For at finde det rigtige autoværksted til din bil er det vigtigt at undersøge, hvilke services autoværkstedet tilbyder. Du har som udgangspunkt frit værkstedsvalg, men hvis reparationen er omfattet af en garanti eller reklamationsret, så er det vigtigt at være opmærksom på, hvorvidt autoværkstedet tilbyder at servicere og reparere alle bilmærker under garantien. Gode råd

For at finde det rigtige autoværksted til din bil er det vigtigt at undersøge, hvilke services autoværkstedet tilbyder. Du har som udgangspunkt frit værkstedsvalg, men hvis reparationen er omfattet af en garanti eller reklamationsret, så er det vigtigt at være opmærksom på, hvorvidt autoværkstedet tilbyder at servicere og reparere alle bilmærker under garantien.

Gode råd i forbindelse med valg af autoværksted:

Ifølge FDM er der forskellige råd, man kan følge, når man skal vælge det rigtige autoværksted i forbindelse med service eller reparation af sin bil:

  • Find ud af om autoværkstedet tilbyder tillægsgaranti.
  • Undersøg om autoværkstedet afregner efter en fast pris eller timeløn.
  • Få et skriftligt tilbud fra autoværkstedet.
  • For at kunne bevise at bilen bliver vedligeholdt korrekt efter bilens servicebog, er det vigtigt at sørge for at få skriftlig dokumentation fra autoværkstedet.

 

Typisk vil medarbejdere på autoværksteder være eksperter indenfor forskellige bilmærker, hvorved de måske kender typiske fejl på forskellige bilmodeller, hvilket kan gøre det nemmere og hurtigere at opdage fejlen. Dermed er der kortere vej fra fejlen er opdaget til den er udbedret. Dog kan de fleste reparationer udføres af størstedelen af de frie værksteder.

Nogle af de services der tilbydes hos de fleste autoværksteder, er:

  • Klargøring til syn.
  • Servicering og rens af klimaanlæg.
  • Udbedring af mindre buler.
  • Reparation af stenslag samt rudeskift.
  • Motorrens og partikelfilter.
  • Eventuel eftermontering af udstyr til bilen.

 

Leje- eller lånebil til rådighed

Har man først haft en bil og oplevet den luksus, det medfører, vil det være svært selv at være nødsaget til at undvære den en enkelt dag til fordel for cyklen eller offentlig transport. Når bilen skal på autoværksted, er det derfor en god idé at undersøge, om bilforhandleren eller autoværkstedet tilbyder en lejebil, sådan at du stadig er godt kørende, selvom din egen bil er på værksted.

Nogle bilforhandlere og autoværksteder tilbyder services, hvor de henter og bringer din bil fra den lokation, du har efterladt den. Her kan de eventuelt bytte din bil ud med en lejebil, som du kan benytte i tidsrummet, hvor din egen bil er på autoværksted. Denne service samt mange andre services tilbydes blandt andet i den fjerde største by i Midtjylland, nemlig af dette autoværksted i Herning.

 

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel