Guide til at afhjælpe mavesmerter

Guide til at afhjælpe mavesmerter

Mavesmerter er et meget kendt og alment problem, som både forekommer hos børn og voksne. Der findes dog forskellige typer og derfor også flere forskellige måder at afhjælpe dem på. Dette kan du læse nærmere om herunder. Sådan kommer du af med mavesmerter Irritabel tyktarm Dette kan være en generende lidelse, som kan have følgende

Mavesmerter er et meget kendt og alment problem, som både forekommer hos børn og voksne. Der findes dog forskellige typer og derfor også flere forskellige måder at afhjælpe dem på. Dette kan du læse nærmere om herunder.

Sådan kommer du af med mavesmerter

Irritabel tyktarm
Dette kan være en generende lidelse, som kan have følgende symptomer: smerter i maven, vekslende afføringsmønster, slim i afføringen og luftgener. For at afhjælpe denne lidelse så kan det være, at du skal kontakte en diætist eller på anden vis ligge din kost om. Derudover så kan irriteret tyktarm også forekomme, hvis du er stresset, så dette bør du så vidt det er muligt undgå.

Forstoppelse
Hvis du har hård afføring eller på anden vis problemer med dit tarmsystem, så kan det være, at du oplever forstoppelse. Det kan give dig gener ved, at du kan få mavesmerter, oppustet mave og problemer med din afføring. For at afhjælpe denne type mavesmerter kan du benytte et afføringsmiddel, såsom dulcolax. Du kan også forebygge imod forstoppelse ved at spise mange kostfibre, drikke rigeligt med vand og motionere regelmæssigt.

Luft i maven
Dette er et alment problem, som hovedsageligt forekommer i tyktarmen, hvor de naturlige tarmbakterier danner gasser under nedbrydningen af den indtaget føde. Hvis disse gasser ophobes, så kan det være, at du får mavesmerter. For at afhjælpe luft i maven bør du spise anderledes. Det er især fed mad og kulsyreholdige drikke, der kan være årsagen til det. For nogen er der dog også bestemte grøntsager, der kan være årsagen.

Mavesår
Smerter opadtil i maven kan være et symptom på mavesår. Såret sidder i selve mavesækkens slimhinde eller i den første del af tyndtarmen.Mavesåret kan skyldes forskellige årsager, såsom rygning eller stort forbrug af sammenstillende medicin. For at behandle dette maveproblem bør du søge læge for at få noget syrehæmmende medicin, der kan hele såret.

Bestil tid hos lægen

Hvis du har problemer med maven i længere tid, så bør du søge hjælp hos din læge. Der findes for eksempel lidelser, såsom kronisk forstoppelse, der ikke kan afhjælpes ved egen hjælp, men i stedet med en bestemt slags medicin.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel