Guide til træning med kettlebell – begynder

Guide til træning med kettlebell – begynder

Der findes et hav af øvelser og teknikker med kettlebell, og man kan bruge dem i mange sammenhænge og kombinationer. Vi har samlet en kort guide til dig, der gerne vil begynde at træne med kettlebells med gode tips og råd. Hvor køber jeg mine egne kettlebells? Få mest muligt ud af din træning, og

Der findes et hav af øvelser og teknikker med kettlebell, og man kan bruge dem i mange sammenhænge og kombinationer. Vi har samlet en kort guide til dig, der gerne vil begynde at træne med kettlebells med gode tips og råd.

Hvor køber jeg mine egne kettlebells?

Få mest muligt ud af din træning, og køb dine egne kettlebells, så du selv kan lave øvelser derhjemme, hvis du ikke lige kommer afsted til fitnesscenteret. På denne side finder du forskellige kettlebells i adskillige vægtklasser og farver.

Hvilken vægt skal jeg bruge?

Er du nybegynder, er det en god idé at starte ud med en 8 kg kettlebell. Det er vigtigt at blive fortrolig med øvelserne. Efter 2-3 måneders øvelse og træning, kan du trappe op på en vægt á 12 kg.

Det skal du være obs. på

Når du skal ud og købe dine første kettlebells, skal du være opmærksom på, at de skal være støbt i ét stykke, så du ikke risikerer, at håndtaget ryger af.

Derudover skal håndtaget være let afrundet, altså ikke trekantet, så kuglen ligger mest behageligt i hånden.

Håndtaget skal altså være glat, så du ikke risikerer ømme håndflader og udsætter dine led for overbelastning. Samtidig må håndtaget ikke være for tyndt, så det kan nive i dine håndflader.

Undgå begyndervabler

Har du ikke erfaring med at bruge kettlebells, kan der hurtigt opstå vabler og blå mærker på huden. Vil du gerne undgå disse, kan du med fordel skære toppen af et par løbesokker og bruge dem som handsker, når du laver dine øvelser.

Træningshandsker kan ikke anbefales, da de er for tykke i stoffet, og du derved vil have svære ved at få en ordentlig føling med din kettlebell.

Du vil opleve at få lidt hård hud på hænderne i starten, men jo mere du træner, og jo bedre teknik du får, jo bedre bliver det også. Fil den hårde hud af i badet med en blid pimpsten og påfør derefter en fed fugtig creme og lad sidde natten over.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel