Guiden til kontanthjælp

Guiden til kontanthjælp

Dagpenge og kontanthjælp. Begge er offentlige ydelser, der betales til arbejdsløse. Der er dog en kæmpe forskel på, hvordan ydelser kan opnås. Kravene er nemlig meget forskellige, ligesom satserne er forskellige. Dagpenge er en økonomisk sikkerhed, der betales gennem en a-kasse, hvorimod kontanthjælp udbetales af kommunen. Vil du vide mere om kontanthjælp, så bliv klogere

Dagpenge og kontanthjælp. Begge er offentlige ydelser, der betales til arbejdsløse. Der er dog en kæmpe forskel på, hvordan ydelser kan opnås. Kravene er nemlig meget forskellige, ligesom satserne er forskellige. Dagpenge er en økonomisk sikkerhed, der betales gennem en a-kasse, hvorimod kontanthjælp udbetales af kommunen. Vil du vide mere om kontanthjælp, så bliv klogere med Ecomia, eller læse mere nedenfor.

Hvad er kontanthjælp, og hvordan får man det?

Kontanthjælp er, som sagt, en ydelse der udbetales af kommunen fremfor en a-kasse. Ydelsen er tiltænkt dem, der ikke er i stand til at forsørge sig selv på andre måder. Derfor er kravene til kontanthjælp også noget anderledes, end kravene til dagpenge. For skal man på dagpenge, kræver det bl.a. et års betalt medlemskab af a-kassen, samt et bestemt antal arbejdstimer indenfor de sidste 3 år. Kontanthjælpskravene er som følger;

  • Du skal være ledig og tilmeldt jobcentret
  • Du skal være jobsøgende
  • Du skal tage imod jobtilbud og aktiveringstilbud fra kommunen
  • Du skal have bopæl i Danmark

Derudover kan der gælde yderlige krav, hvis du er over 30 år, hvis du er forsøger eller psykisk syg osv. Er man på kontanthjælp i 12 måneder, har man dog ret til 5 ugers ferie, men denne skal aftales med kommunen. Samtidig gælder der også regler for, om du skal tilbagebetale noget af din kontanthjælp.

Alternativer til kontanthjælp

Det bedste alternativ til kontanthjælp er dagpenge. Dagpenge har en højere maksimal sats, men kravene er sværere at opfylde end kontanthjælpskravene. Dog vil det nok være at foretrække at være på dagpenge, da man på kontanthjælp skal leve af alle midler til rådighed. Det vil altså sige, at hvis du har penge i f.eks. et sommerhus, bil, eller i banken, så kan du risikere at skulle sælge disse for at forsørge dig selv. Du kan også skulle leve af din partners indtægt. På dagpenge er der flere friheder, og det vil derfor være at foretrække.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel