Investering i aktier for begyndere

Investering i aktier for begyndere

Guide til at komme rigtigt fra start med dine private investeringer Mange er nysgerrige, når det kommer til investering – men færre begiver sig dog i kast med investering i aktier, ejendom eller noget helt tredje. Grunden er sandsynligvis, at investering virker som en utilgængelig verden for de fleste forbrugere, fordi man fx med aktiehandel

Guide til at komme rigtigt fra start med dine private investeringer

Mange er nysgerrige, når det kommer til investering – men færre begiver sig dog i kast med investering i aktier, ejendom eller noget helt tredje. Grunden er sandsynligvis, at investering virker som en utilgængelig verden for de fleste forbrugere, fordi man fx med aktiehandel køber en andel af en virksomhed, og derved ikke får noget konkret mellem hænderne for sine penge.

Det er dog en skam at være skeptisk over for investering, da du faktisk mister penge over tid, hvis du blot lader pensionsopsparingen stå i banken; de lave renter på indlån, inflation og gebyrer kan nemlig hurtigt æde sig ind på din fremtidsopsparing. Derfor er investering et langt bedre alternativ, uanset om du har en pensionsopsparing, børneopsparing eller en helt tredje opsparing til fremtiden.

Derfor bringer vi her en lille introduktion til fornuftig investering i aktier, så du kan overveje om du bør tage et skridt i denne retning. Du kan læse endnu mere på mininvestering.dk, hvis du vil have gode råd til investering og fået overblik over andre måder, du fornuftigt kan investere din opsparing.

Hvad præcist er aktieinvestering?

Investering er kort sagt en måde, hvorpå du får din opsparing til at gro sig større over tid, så du kan nyde godt af et langt større beløb om 5-10-15-20 år, eller endnu længere ude i fremtiden. Grundlæggende er det at investere i aktier det samme som at købe en lille procentdel af en virksomhed – det gælder derfor om at vælge en virksomhed, som du tror vil gro sig større over tid og klare sig godt i konkurrencen og på fremtidens marked.

Hvordan vælger man hvilke aktier, man vil investere i?

Når du køber aktier i en virksomhed, bør du både orientere dig godt om virksomhedens tidligere årsregnskaber, kursudvikling og ikke mindst researche bredere, så du ved noget om branchen og denne specifikke virksomheds mulighed for vækst.

Det er derfor en god idé, at du allierer dig med investeringseksperter, der kan sende dig nyhedsbreve med gode investeringstips (enten gratis eller mod betaling via et abonnement) og desuden følger godt med i finansnyheder og den generelle samfundsudvikling.

Hvor meget koster det at investere?

Hvis du har lyst til at komme i gang med investering, men ikke lige føler for at satse hele din opsparing, skal du naturligvis starte med et mindre, fornuftigt beløb. Mange investeringseksperter råder til at starte med et beløb mellem 5.000 og 15.000 kroner. På den måde kan du købe din første håndfuld aktier og se en god vækst, men samtidig ikke frygte en katastrofe, hvis du er uheldig med dine investeringer.

Hvordan investerer man online?

I dag foregår investering på specialiserede investeringssider på nettet, og der findes flere metoder til at investere. Du kan derfor nemt lave en brugerprofil online og holde overblik over kurser, købe nye aktier og med tiden sælge dine aktier, når kursen er fordelagtig. Du kan læse meget mere her, og få et godt overblik over strategier til aktieinvestering samt hvilke investeringssider, der findes.

1 comment
Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

1 Comment