Liv aktivt klogere!

Liv aktivt klogere!

Mange mennesker går gennem livet med den håbløse opfattelse at det er slut med at lære nye ting. Det gælder såmænd både for mænd og kvinder og det gælder for hobbyer såvel som det gælder for almen dannelse. Lad mig komme med et eksempel: på skolen hvor jeg arbejder har vi en lære, som er

Mange mennesker går gennem livet med den håbløse opfattelse at det er slut med at lære nye ting. Det gælder såmænd både for mænd og kvinder og det gælder for hobbyer såvel som det gælder for almen dannelse. Lad mig komme med et eksempel: på skolen hvor jeg arbejder har vi en lære, som er elendig til engelsk. Han snakker det på et 9. klasses niveau og det er decideret pinligt overfor nogle af de udenlandske studerende, som skal høre på ham. Grunden til at han aldrig er blevet bedre til engelsk er formentligt at han har gået med den tro at han er færdig med at lære. Men det er en holdning, som der en gang for alle bør slåes til jorden – vi kan alle lære og der er mange måder at gøre det på!

Hvordan udvikler man de små grå?

Der er ganske vist mange forskellige måder man kan sørge for at ens hjerne aldrig bare kommer til at stå stille. Og en af de bedste måder er selvfølgelig at begynde at læse noget mere. Man kan selv bestemme hvad man vil give sig i kast med og en god roman eller en krimi er altid god til at holde hjernen beskæftiget. Men det er dog også en mulighed at tage tyren ved hornene og så læse noget som direkte aktivt går ind og gør os klogere. Det kan bl.a. gøres ved at læse noget fra illvid.dk. Her står en masse artikler om alt muligt lige fra hvordan livet har formeret sig til hvordan universet er bygget op. Hvis man bare en enkelt gang om dagen går ind og læser lidt herfra, så er der garanti for at hjernen vil fortsætte med at udvikle sig!

Andre værktøjer!

Det er selvfølgelig ikke den eneste mulighed der er for at sikre at hjernen vil blive ved med at have noget at give sig til. Hvis man søger andre spændende hjerneaktiviteter så kan med med rette gå ind og finde et citat fra en kendt person. Citater af denne slags er med til at udvikle hjernen da man for visse citater skal tænke over den dybere pointe, og samtidig kan det udvikle den kreative del af hjernen. Hvis man smutter over til denne side, så kan man finde en af landets største samlinger med citater, som man frit kan læse og benytte, hvis man selv har et formål, som man mangler et godt citat til. Der er altid noget at komme efter og det er altid sjovt at læse citaterne da de kan være med til at lære og inspirere!

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel