Pas på din krop, når du dyrker sport

Pas på din krop, når du dyrker sport

Mange danskere er efterhånden hoppet på sundhedsbølgen og meldt sig ind i et fitnesscenter, spenderet timevis på de danske landeveje og/eller valgt den sunde livsstil med grøntsager og masser af proteiner. Og det er meget positivt. En sund krop i balance er ikke kun en god investering i et fysisk perspektiv, men bidrager også til

Mange danskere er efterhånden hoppet på sundhedsbølgen og meldt sig ind i et fitnesscenter, spenderet timevis på de danske landeveje og/eller valgt den sunde livsstil med grøntsager og masser af proteiner. Og det er meget positivt.

En sund krop i balance er ikke kun en god investering i et fysisk perspektiv, men bidrager også til at skabe mere overskud og overblik i en stresset hverdag. Men sund mad og regelmæssig fitness er – desværre – ingen statsgaranti for en sund krop, og selvom du dyrker intensiv sport, er der stadig en række ting, du skal gøre for at passe på dig selv. Det kan du læse mere om her.

Overbelastning kan sætte dig på pause

Se din krop som en maskine. Den skal jævnligt vedligeholdes og skal bruge brændsel for at fungere. Men bruger du den i et stort omfang ved en høj intensitet, risikerer du, at maskineriet simpelthen bryder sammen. Sådan er det også for din krop, der ikke er bygget til konstant at være under et fysisk pres, uanset hvor sundt du spiser. Det er uhyre vigtigt at restituere og holde pauser – ellers ender du med at overbelaste kroppen, og det kan blive en dyr og knap så sjov fornøjelse.

 

Rigtig mange motionister oplever skader og skavanker før eller siden, og mange af dem er naturligvis uundgåelige, men en stor del af disse kan i teorien undgås, hvis man husker at trække vejret og stoppe op engang i mellem. Det kan virke absurd, at det skulle være sundt at tage en lur eller holde sig fra fitnesscentret i flere dage, men ikke desto mindre kan det være lige det, der giver din krop en tiltrængt pause fra en hård hverdag med arbejde, motion og sport.

 

Plej din krop – en god investering

 

Som tidligere nævnt skal enhver effektiv maskine vedligeholdes, og det er også tilfældet med din krop. Dyrker du regelmæssigt sport, kan sportsmassage eksempelvis være en rigtig god investering, som sikrer, at din krop er toptunet og klar – det kan sågar være med til at forebygge og forhindre skader. Følg linket til sportsmassage, hvis du vil læse mere. Her finder du nemlig frem til en side, hvor de har nogle yderst kompetent personer, som bestemt kan være med til at holde din krop kampklar. Også fysiurgisk massage kan være en god idé, hvis din krop er ved at sige stop. Læs mere om fysiurgisk massage her, hvor du også kan få hjælp af professionelle til en fair pris.

 

Andre gange har kroppen brug for længere pauser og hvil, og her kan en ferie være en overordentlig fornuftig idé. Slut med dårlige undskyldninger for at kunne drage mod varmere himmelstrøg – en ferie giver et pusterum, både fysisk og mentalt, hvilket kan være alle pengene værd. Rækker pengene ikke helt til en udenlandsrejse, kan du overveje at nøjes med at leje et sommerhus og trække stikket. Ved at bruge en weekend eller en uge for dig selv i rolige omgivelser, hvor du hverken skal tænke på arbejde, studie eller noget helt tredje, får kroppen ro og plads til at slappe ordentligt af og komme på højkant igen, hvorfor den endnu engang er klar på nye udfordringer og masser af sport og motion.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel