Vær selvforsynende med en spiselig have

Vær selvforsynende med en spiselig have

Det er blevet populært med planter og krydderurter de senere år både indendørs og udendørs. Dette da det pynter flot, og af hensyn til krydderurter og andre spiselige grøntsager skyldes populariteten, at vi kan give maden ekstra smag med friske råvarer.   Har du en bolig med have, altan eller måske et sommerhus eller kolonihavehus,

Det er blevet populært med planter og krydderurter de senere år både indendørs og udendørs. Dette da det pynter flot, og af hensyn til krydderurter og andre spiselige grøntsager skyldes populariteten, at vi kan give maden ekstra smag med friske råvarer.

 

Har du en bolig med have, altan eller måske et sommerhus eller kolonihavehus, så er der rig mulighed for at kaste sig ud i projektet: vær selvforsynende med en spiselig have. Der er mange gode grunde til, hvorfor du bør overveje dette. Tre af de vigtigste grunde til det, ser vi som:

 

  1. For det første giver det mere smag med friske krydderurter sammenlignet med de tørrede. Dertil har kartofler, grønt og bær også mere smag jo før du kan få fat i dem, når de er modne.
  2. For det andet er det sundt for dit helbred med friske råvarer, hvor du undgår sprøjtemidler.
  3. For det tredje kan du spare masser af penge på madbudgettet.

 

Som med så meget andet, så har friske råvarer mere smag, end hvis de er forarbejdede. Desuden kan du være sikker på, at de ikke er sprøjtet med alt muligt, når du selv har dyrket dem, hvilken er godt for din sundhed. Og så det sidste og meget vigtige punkt for mange er, at du kan spare mange penge, hvis du er selvforsyndende. Det er klart, at når der er frostgrader, så er der mange urter og grøntsager, der kan have svært ved at vokse. Men forskellige kålarter som grønkål kan godt dyrkes om vinteren, og du kan tage de friske krydderurter og tørre selv, så du også har krydderi til kolde perioder.

 

Spar penge med en spiselig have

Bare det, at du dyrker og plejer en spiselig have på de tidspunkter af året, hvor det i høj grad er muligt, kan spare dig en masse penge. Det kan dog være omkostningsrigt at investere i en spiselig have, som skal struktureres rigtigt og have masser af smagsvarianter i dette sekund. Men på den lange bane vil det kunne svare sig, og du vil kunne nyde godt af ovenstående fordele. Til at muliggøre dette nu, kan du se en oversigt over kviklån på kviklanet.dk.

 

Beskyt din have mod sultne dyr

Noget, som du måske frygter ved at have en spiselig have, er fugle og andre dyr, som gerne vil have en bid af dine lækre råvarer. Til at undgå dette bedst muligt, kan du investere i et fuglenet, som beskytter maden. Det er faktisk i de fleste tilfælde et must for, at din have kan overleve i dag.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel