Sådan tackler du volatilitet på aktiemarkedet

Sådan tackler du volatilitet på aktiemarkedet

Når aktiekurserne bølger op og ned, kan det placere nerverne uden på tøjet. Den ene dag stryger aktierne til himmels; den næste dag er de helt nede at skrabe bunden. Det kan være svært at holde ud at se på, når du har investeret i aktier, ikke mindst for nye aktieinvestorer. Så hvordan kan du

Når aktiekurserne bølger op og ned, kan det placere nerverne uden på tøjet. Den ene dag stryger aktierne til himmels; den næste dag er de helt nede at skrabe bunden. Det kan være svært at holde ud at se på, når du har investeret i aktier, ikke mindst for nye aktieinvestorer. Så hvordan kan du tackle volatiliteten, så den ikke bliver din fjende?

Langsigtet investor? Glem volatilitet

Hvis du hører til den gruppe af investorer, der investerer langsigtet, er det bedste råd omkring volatilitet faktisk at glemme den. At en aktie er meget volatil og derfor ofte har store udsving, betyder reelt set ikke noget for dig og din investering – det eneste, der er interessant for dig, er den kurs, du har købt aktierne til, og den kurs du kan få for aktierne den dag, du sælger dem igen. Alt, hvad der sker i den mellemliggende periode, er kun støj på aktiekurven, hvilket du i princippet kan være ligeglad med.

I stedet kan du faktisk gøre volatiliteten til din ven, hvis du har planer om at købe yderligere op i aktien. Her kan du udnytte store kursudsving i negativ retning til at supplere din beholdning af aktier. Og foretrækker du mere stabilitet, kan du alternativt købe futures i stedet, så du på forhånd kender den kurs, du skal betale, og dermed slipper for at bekymre dig om volatilitet. Kender du ikke til futures, men ønsker at vide mere om, hvordan du handler med disse, så klik her.

Volatiliteten er den kortsigtede investors ven

Investerer du derimod med et kortsigtet fokus, kan man i stedet argumentere for, at volatilitet i virkeligheden er din ven og ikke din fjende. Volatiliteten gør det nemlig muligt at opnå pæne afkast på helt kortsigtede investeringer; f.eks. hvis du handler som daytrader. Det samme gælder, hvis du swing trader og bruger teknisk analyse som et arbejdsredskab, og faktisk er volatilitet – alt andet lige – i det store hele med til at gøre teknisk analyse mere interessant, da volatiliteten er med til at skabe flere købs- og salgssignaler.

For kortsigtede investorer og investorer, der gør brug af teknisk analyse, gælder det derfor i høj grad om at omfavne volatiliteten og gøre den til din ven. Du kan dermed bruge den til at optimere dine investeringer og på den måde optimere dine kortsigtede investeringer efter netop denne. Så selvom volatiliteten kan være en hård banan at knække, er det bestemt forsøget værd!

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply