Skal du til at sælge huset?

Skal du til at sælge huset?

Efter epidemien kom og ødelagde meget af Danmarks infrastruktur, så røg boligpriserne helt i vejret. Skyhøje priser, et boligmarked der nåede nye højder. Og derfor begyndte mange folk egentlig også at tænke over, om de måske skulle til at sælge deres hus, fordi værdien nu var steget. Men hvordan gør man egentlig? Kan man selv

Efter epidemien kom og ødelagde meget af Danmarks infrastruktur, så røg boligpriserne helt i vejret. Skyhøje priser, et boligmarked der nåede nye højder. Og derfor begyndte mange folk egentlig også at tænke over, om de måske skulle til at sælge deres hus, fordi værdien nu var steget. Men hvordan gør man egentlig? Kan man selv sælge sit hus eller skal man have en ejendomsmægler ind over projektet?

Kan jeg sælge uden en ejendomsmægler

Har du nogensinde hørt om et skuffesalg? Et skuffesalg er en betegnelse for, når du sælger dit hus uden om en mægler. Det vil altså sige, at du ikke skal igennem de mange led. Du behøves som sådan ikke en vurdering af huset, men det kunne være praktisk. Du bliver ikke slået op på diverse boligsider, og der er ikke en mægler, som skal have mindst 15 % for salget. Du står for det hele selv. Alt det administrative i processen er din opgave, og er du klædt ordentligt på, kan det rent faktisk godt lade sig gøre at sælge sit hus selv.

Hvad er et skøde og skal jeg have sådan et?

Når man sælger et hus, så foregår det ikke bare sådan, at du smider husnøglerne i klør fem, og så er det ikke dit problem længere. Du skal have udarbejdet et skøde, hvilket er en overdragelse af boligen, så det ikke længere står i dit navn, og sådan en skødeskrivning kan gøres selv, men det er ikke altid til at finde hat og briller i. Derfor kan man få autoriserede til at gøre det, og det kan nu gøres hjemmefra. Online udarbejdelse af skøde – Det er blevet nemt og simpelt.

Hvilket tilstand er mit hus i?

Det er også ofte vigtigt for salget af et hus, at du får udarbejdet en tilstandsrapport, så køber kan se hvilken stand huset er i. Hvilket vil sige, at hvis der er mange sener ved huset, ligesom en sunket sokkel eller skimmel i kælderen, så oplyses det i tilstandsrapport. Modsat hvis huset er i fremragende stand, så vil rapporten også gøre opmærksom på det.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply