Sundhed: Sådan øger du selv dine chancer for graviditet

Sundhed: Sådan øger du selv dine chancer for graviditet

Graviditet kommer ikke lige nemt for alle. For nogle kræver det mere tid end andre, mens det for nogle kræver nogle ekstra foranstaltninger. Du kan dog gøre meget selv, for at øge dine chancer for graviditet. I denne artikel får du vores råd til, hvad du kan gøre for at øge dine chancer for at

Graviditet kommer ikke lige nemt for alle. For nogle kræver det mere tid end andre, mens det for nogle kræver nogle ekstra foranstaltninger. Du kan dog gøre meget selv, for at øge dine chancer for graviditet. I denne artikel får du vores råd til, hvad du kan gøre for at øge dine chancer for at blive gravid.

 

Sund kost og motion er første punkt

For at give dig selv de bedste muligheder for en graviditet, skal du som det første sætte fokus på din sundhed.

En sund krop er afgørende for dine chancer for at blive gravid. Det er vigtigt at du hverken er overvægtig eller undervægtigt, da begge dele vil påvirke din fertilitet negativt. Det første punkt er derfor at opnå en normal vægt, så du giver dig selv nogle gode betingelser.

For at have og opretholde en normalvægt, er det selvfølgelig vigtigt at spise en sund kost.

Ud over det er det også vigtigt at dyrke regelmæssig motion. Motionen må dog ikke tage overhånd, da for meget motion kan skade din fertilitet. Hold dig derfor til lidt men godt, når det handler om motion.

 

Skru ned for rygning og alkohol

Både rygning og alkohol påvirker din frugtbarhed og derfor bør du skrue ned for alkohol og rygning, hvis du gerne vil øge dine chancer for graviditet.

Det er i orden at drikke lidt alkohol, så længe det holdes i moderate mængder. Når du er blevet gravid, er det dog vigtigt at lække alkoholen helt på hylden, da det kan skade dit barn, hvis du indtager alkohol under graviditeten.

 

Pas på med at stresse

For at din fertilitet er optimal, er det vigtigt at du har det mentalt godt og ikke er stresset. Derfor er det vigtigt at du har en hverdag, der hænger godt sammen og ikke er stressende hverken for dig eller din partner.

Hvis du har meget at se til i hverdagen, kan du overveje at skrue ned for nogle aktiviteter, så du har bedre tid til at slappe af og få mere overskud ind i din hverdag.

Du kan samtidig overveje at gøre noget godt for dig selv. En massage kan fx være en god idé til at få kroppen til at slappe af. Du kan overveje at få massage med din partner, så I kan få en afslappende time sammen.Klik her og læs mere om parmassage.

 

Overvej hjælp, hvis der ikke sker noget

Hvis du i mere end et år har prøvet at blive gravid, kan du overveje at søge hjælp for at finde ud af, om der er en grund til at det ikke er lykkedes for dig.

Nogle gange kræver det ekstra tid, men der kan også være en grund til, at ud har ekstra udfordringer med at blive gravid.

Start med at tænk over de ovenstående punkter, men når du har fået dem ind i din hverdag, kan du overveje at undersøge årsagen til din manglende graviditet nærmere.

Hvis du fx har endometriose kan det gøre det sværere for dig at blive gravid. Hvis du har mistanke om endometriose er det derfor vigtigt at få lavet en undersøgelse, så du kan finde ud af om du har nedsat fertilitet.

Der kan også være mange andre grunde, og det er derfor vigtigt at ty til forskellige undersøgelser, så du evt. kan få hjælp til din graviditet.

 

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel