De bedste råd til din aktive ferie

De bedste råd til din aktive ferie

Danmark er blevet ramt af en motionsbølge som har resulteret i, at det er blevet populært at være fysisk aktiv. Vi prioriterer fysisk aktivitet langt højere i vores hverdag, og tilmed også, når vi skal på ferie. Ifølge rejseselskabet Spies, solgte de 45 procent flere aktive ferier i 2015 sammenlignet med 2014, og populariteten forventes

Danmark er blevet ramt af en motionsbølge som har resulteret i, at det er blevet populært at være fysisk aktiv. Vi prioriterer fysisk aktivitet langt højere i vores hverdag, og tilmed også, når vi skal på ferie. Ifølge rejseselskabet Spies, solgte de 45 procent flere aktive ferier i 2015 sammenlignet med 2014, og populariteten forventes at stige yderligere. Flere og flere mennesker vælger den aktive ferie frem for daseferien, og dette kan ses som et godt tegn. Motion på ferien gør en masse godt for vores helbred, og tilmed også for vores humør. Man bliver nemlig gladere og får mere overskud af at være fysisk aktiv. Hvis du drømmer om at tage på en aktiv ferie, er det en god idé at tage stilling til, hvilken type aktiv ferie du ønsker at tage på. Du kan blandt andet tage på cykelferie, vandreferie, eller kanotur, eller tage på et hotel, hvor det er muligt at træne i fitness eller dyrke vandaerobic.

Er det første gang du har børnene med?

Hvis det er første gang du skal have mindre børn med på en aktiv ferie som vandre eller kanotur, er det en rigtig god ide, hvis i prøver nogle af tingene hjemmefra. Skal i eksempelvis på telttur, så køb et legetelt og prøv at vænne børnene til at sove i det, så de har en fornemmelse af, hvad det vil sige at sove i telt. Når det bliver lidt varmere, kan i slå telt op i haven, hvis i ellers har sådan en. Hvis det er første gang barnet eller børnene skal sove i telt, når i er afsted, kan det godt blive meget overvældende.

 

Husk at træne op hjemmefra

En af de vigtigste ting du skal huske, hvis du har planer om at tage på en aktiv ferie er, at det kan være en god idé at træne lidt hjemmefra. Særligt hvis du vil på cykelferie eller vandreferie, kan det være fysisk krævende, og hvis du ikke har en nogenlunde god grundform, kan det ende med at blive en alt for hård ferie. Hvis du skal på cykelferie, kan du træne ved at tage på nogle cykelture hjemme, så det ikke er helt uvant for dig at sidde meget på en cykel. Ligeledes kan du træne op til vandreferien ved at gå nogle gode lange ture, måske med rygsæk på, hvis du skal træne op til en vandretur med fuld oppakning. Hvis du tager på meget aktiv ferie uden at have nogen grundform, kan du ende med at blive skadet på ferien, fordi din krop ikke er vant til den store mængde aktivitet.

Hav det rette udstyr med

Hvis din aktive ferie skal ende ud som en succesoplevelse, er det vigtigt at have det rigtige udstyr med. Det er vigtigere, end du lige tror. Hvis din aktive ferie består af hotelferie med en masse træning i fitness, er det vigtigt at have noget godt træningstøj med. Hvis du ønsker at tage på aktiv ferie i form af cykelferie eller vandreferie, kan det rette udstyr være altafgørende for, hvor vellykket din ferie bliver. Hvis du skal på vandreferie, er det essentielt at have et par gode vandrestøvler med. Uden dem, kan det blive vanskeligt og hårdt for benene at gå i det bakkede terræn. Derudover er det vigtigt at have behageligt vandretøj med, samt mange lag, så du let kan tage et lag af eller på, afhængigt af temperaturen.

 

Hvis du vil på en cykelferie, er det vigtigt at have et par gode cykelbukser med, så du ikke får alt for øm numse af de mange kilometer på cyklen. Derudover er nogle gode cykeltasker essentielle, så du ikke skal have din tunge baggage med på ryggen. Hvis du er i tvivl om, hvilket udstyr du skal have med på din aktive ferie, kan du med fordel kigge forbi Friluftland, som har et stort udvalg af udstyr til din aktive ferie. De har yderligere en blog tilknyttet hjemmesiden, som er fyldt med gode tips og tricks til valg af udstyr og aktiv ferie.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel