Spis melorme og hjælp miljøet

Spis melorme og hjælp miljøet

De fleste kender nok melormen som det skadedyr, der trænger ind i køkkenskabene og forpester dit mel og kornprodukter. Men faktisk kan melorme hjælpe os i kampen for en mere miljørigtig livsstil. Melorme udleder nemlig ikke CO2, når de opdrættes. De har ligeså et højt proteinindhold, som kan erstatte kødet i mange måltider. I disse

De fleste kender nok melormen som det skadedyr, der trænger ind i køkkenskabene og forpester dit mel og kornprodukter. Men faktisk kan melorme hjælpe os i kampen for en mere miljørigtig livsstil. Melorme udleder nemlig ikke CO2, når de opdrættes. De har ligeså et højt proteinindhold, som kan erstatte kødet i mange måltider. I disse dage er melorme og insekter da også nærmest blevet en trend. Gourmetkokke og madelskere eksperimenterer nemlig hele tiden med at lave retter med insekter i.

 

5 gode grunde til at bruge insekter derhjemme

  1. De smager godt. Mange bliver overraskede, når de prøver insekter for første gang. Melorme har en smag, der kan minde om popcorn, når de bliver friturestegt. Det samme gælder for fårekyllinger, der også er gode i en wokret.
  2. Insekter indeholder alle de næringstoffe, man forlanger af kød. De er rige på proteiner og kan nemt erstatte kødet i vores måltider, der som bekendt er meget belastende for miljøet.
  3. De kan bruges som foder til husdyr. Insekter kan i vidt omfang bruges til husdyr, da de har et højt proteinindhold. De kan således erstatte de eller hyppigt anvendte proteinkilder som sojabønner, hvis produktion forbindes med mange miljøpåvirkninger. Det gælder særligt foder til høns og fisk, men insekter kan også bruges, hvis du holder krybdyr som slanger eller skildpadder i hjemmet.
  4. Du kan nemt selv holde dem. Insekter er hårdføre og ikke særligt krævende. De kan omdanne næsten alt foder til kropsvægt, og på denne måde er de meget mere givende for produktionen.
  5. Insektfarme forurener kun halvt så meget. Lægger man alle de forskellige led i processen sammen, finder man, at insektfarme er væsentligt mindre forurenende end for eksempel en kyllingefarm. Det gælder blandt andet transport, vandforbrug, Co2-udledning, mængden af afføring og mere.

Start din søgen her

Vil du være med på insektbølgen og spise mere miljørigtigt, så er der rigeligt med muligheder for dig. Melorme er hårdføre og de letteste at holde i hjemmet. De er velegnede til både husdyr og krybdyr. Ønsker du at finde et produkt, der er specielt til krybdyr, så køb melorme her.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel