Derfor er løb så sundt – vejen til en flot figur

Derfor er løb så sundt – vejen til en flot figur

Løb er én af de træningsformer, hvor man formår at forbrænde flest kalorier, flere end hvis du træner på andre træningsmaskiner. Det handler først og fremmest om at flette intervaltræning ind i løbeturen, for med det vil du se resultater både på kondition, vægten og figuren. Løb vil samtidig forøge din efterforbrænding, så du ligeledes

Løb er én af de træningsformer, hvor man formår at forbrænde flest kalorier, flere end hvis du træner på andre træningsmaskiner. Det handler først og fremmest om at flette intervaltræning ind i løbeturen, for med det vil du se resultater både på kondition, vægten og figuren. Løb vil samtidig forøge din efterforbrænding, så du ligeledes vil forbrænde flere kalorier, når du sætter dig i sofaen, end hvis du ikke løb.

Sådan kommer du i gang

Din intervaltræning på løbeturen kan gøres ret enkelt, effektivt og hurtigt. Et eksempel herpå er 10-20-30 træning, og du kan ordne det på 6-10 minutter eksklusiv opvarmning.

  1. Sørg for at varme godt og grundigt op, så du ikke risikerer skader og overbelastning. Det gør du ved at løbe i et roligt tempo i ca. 5-10 minutter.
  2. I de første 30 sekunder skal du gå eller jogge, så pulsen får lov at falde en anelse efter opvarmningen.
  3. Herefter løber du i 20 sekunder i dit eget ønskede tempo, der får dig til at føle dig tilpas. Husk på at tempoet øges efterfølgende.
  4. Nu skal det gå stærkt, og du spurter nu i 10 sekunder. Løb hurtige skridt uden at holde for vejret, og sørg for at have armene med i bevægelse, hurtige afsæt og tilpas mellemstore løbeskridt.
  5. Når du har været igennem 30-20-10 runden, fortsætter du med at lave yderligere 5-9 runder i samme stil uden at holde pauser imellem.

Undgå disse typiske fejl på løbebåndet

Er du en trofast løber, og tyr du til dit løbebånd derhjemme eller i træningscenteret, er der god grund til at læse med her for at sikre, at du får det optimale ud af din træning. Mange laver oftest de typiske fejl og risikerer bl.a. at opleve en overbelastning.

  • Læg ikke for hårdt ud på løbebåndet. Start med at gå i et godt tempo og øg tempoet løbende indtil du når op i løbehastighed.
  • Er du overvægtig, bør du hellere starte ud på crosstraineren eller stepmaskinen, da det er nogle mere skånsomme maskiner. Når du løber, lander du med hele vægten ned på ét ben, hvilket er hårdt for både dine knæ og hofter.
  • Er du ude efter et vægttab, er løb ikke den eneste udvej. Du er nødt til at kombinere din løbetræning med styrketræning for at opnå styrke i hele kroppen samtidig med et sikkert vægttab på længere sigt.
Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel