Sådan kan du påvirke stemningen i et rum gennem belysning

Sådan kan du påvirke stemningen i et rum gennem belysning

Belysning kan være et stort emne inden for indretning. Både fordi det har en klar praktisk betydning for funktionalitet af vores hjem og boliger, men måske også fordi, at det kan påvirke indretning, stemning og des lige afhængigt af hvilken slags lys, lampe og placering du vælger. Blødt og hårdt lys Den første generelle skelnen,

Belysning kan være et stort emne inden for indretning. Både fordi det har en klar praktisk betydning for funktionalitet af vores hjem og boliger, men måske også fordi, at det kan påvirke indretning, stemning og des lige afhængigt af hvilken slags lys, lampe og placering du vælger.

Blødt og hårdt lys

Den første generelle skelnen, der måske kan laves mellem forskellige typer af belysning du kan vælge at inkludere i din indretning, er blødt og hårdt lys. Du kan måske allerede forestille, hvilken betydning disse to ekstremer har. En intens lampe, som måske en skrivebordslampe, der har til formål at belys et relativt lille areal kan ofte kategoriseres som hårdt lys. Modsætningsvist er lamper, der skal belyse relativt større arealer, og altså ikke har et decideret specifikt mål, ofte et blødere lys. Begge dele kan have sine fordele, og begge dele kan måske have sin plads i hjemmet – både praktisk og æstetisk. Hårdt lys bruges måske ofte overvejende i praktiske sammenhænge, hvor blødt lys mere er en indretnings og stemningsregulerende faktor.

Men du skal måske være opmærksom på, hvilken kategori du ønsker at den pågældende lampe skal tilbyde, da det kan påvirkes af lampens udformning. Eksemplificeret ved Villa Collections Maane LED lampe, der er en kugleformet lampe, hvormed lyset spredes omkring dens periferi. Den vil i mange tilfælde måske kunne tilbyde et blødt lys. Så den vil måske være en mindre god skrivebordslampe, men potentiel en lampe, der kan sprede lidt stemningslys i rummet.

Placering

Placeringen af dine stemningslamper kan også have betydning for deres endegyldige effekt. Står den på en måde, så den lader de omkringstående indretningselementer i huset kaste skygger, så kan det måske have en anden effekt, end det modsatte tilfælde. Det kan give anledning til at lege en smule med de forskellige smukker lamper til hjemmet i forhold til andet.

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply