Sådan kommer du af med din tandlægeskræk

Sådan kommer du af med din tandlægeskræk

Tandlægeskræk betegner den nervøsitet eller angst, du har for at gå til tandlægen. Det er meget almindeligt i Danmark, men for nogle er det så slemt, at de undgår at komme til undersøgelser eller behandlinger, hvilket kan give store problemer. Derfor er der herunder nogle gode råd til, hvordan du kan komme af med eller

Tandlægeskræk betegner den nervøsitet eller angst, du har for at gå til tandlægen. Det er meget almindeligt i Danmark, men for nogle er det så slemt, at de undgår at komme til undersøgelser eller behandlinger, hvilket kan give store problemer. Derfor er der herunder nogle gode råd til, hvordan du kan komme af med eller arbejde med din tandlægeskræk, så du kan komme til tandlægen og få behandlet dine tænder.

Gode råd mod tandlægeskræk

  1. Anerkend, at du er bange for at tage til tandlægen, så du kan få hjælp eller støtte fra andre. Det er en forbi, som mange døjer med, så du behøver ikke at føle dig anderledes eller pinlig berørt.
  2. Tandlægeskrækken opstår ofte efter en dårlig oplevelse ved en tandlæge. Derfor kan det være en god idé at skifte tandlæge. Det kan være en i nærheden af dit hjem eller en i anden nærliggende by, såsom i Silkeborg. Læs mere om tandlæge i Silkeborg.
  3. Du kan fortælle din tandlæge, at du ikke har det så godt med tandlæger. Så kan I sammen opbygge tillid og tryghed mellem patient og tandlæge, som til sidst vil medføre, at du har det ok med at tage til tandlæge. Du kan for eksempel aftale et bestemt signal med tandlægen, der indikerer, at du gerne vil have en pause.
  4. Forberedelse inden en behandling eller tjek kan afhjælpe din angst. Du kan blandt andet lave nogle åndedrætsøvelser eller have musik i ørene før eller under dit tandeftersyn.
  5. Aftal en tid der ligger tidligt om morgenen, så du ikke skal gå og være nervøs i løbet af dagen. Så kan det være, at du til sidst aflyser din aftale, og ikke får lavet en ny.

Bryd den onde cirkel

Det største problem ved tandlægeskræk er, at man ikke dukker op til de aftalte behandlinger eller konsultationer, og det kan medføre, at du med tiden får dårlig mundhygiejne og smerter.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel