Sikkerhed frem for alt på cyklen

Sikkerhed frem for alt på cyklen

Danmark er en cykelnation, og det er så fantastisk, at så mange vælger at hoppe på cyklen hver dag. Vi sparer miljøet for en masse co2-udslip, og vi får motion og frisk luft. Der sker dog en del trafikuheld, hvor cyklister er involveret, hvert år. Som cyklist er det vigtigt at huske på, at man

Danmark er en cykelnation, og det er så fantastisk, at så mange vælger at hoppe på cyklen hver dag. Vi sparer miljøet for en masse co2-udslip, og vi får motion og frisk luft. Der sker dog en del trafikuheld, hvor cyklister er involveret, hvert år. Som cyklist er det vigtigt at huske på, at man er den mindste i trafikken – hvis der skulle ske en kollision med en bil, bus eller lastbil, vil det altid gå ud over cyklisten, fordi han eller hun er meget mindre end den anden part. Sikkerhed for cyklister er derfor enormt vigtigt – læs med her, hvad du kan gøre for at beskytte dig selv og undgå uheld i trafikken.

 

Beskyt hovedet

Vi ved det godt, og mange af os er også blevet bedre til det indenfor de seneste år – en cykelhjelm er vigtig at have på i trafikken. Hvis uheldet skulle være ude, og man af den ene eller anden grund havner med hovedet i jorden, så kan en cykelhjelm beskytte hovedet, og man kan derved undgå vitale skader. Der findes efterhånden mange moderigtige og simple cykelhjelme, så man stadig kan se godt ud, selvom man bærer cykelhjelm. Abus har eksempelvis et stort udvalg af cykelhjelme til både mænd, kvinder og børn. Se mere og find den rette Abus cykelhjelm her.

 

Bliv set

Det er vigtigt, at bilisterne kan se cyklisterne, især nu, hvor efteråret har taget sig indtog, og det bliver tidligere og tidligere mørkt. Gode, kraftige for- og baglygter bør være installeret på alle cykler, så man både kan se og blive set, og derved undgå uheld.

 

Giv tegn

Ligeså vel som en bil blinker, når den skal dreje, eller lyser med baglygterne, når den bremser, så bør cyklister også give tegn. Ved at række armen ud, når man drejer, eller holde hånden op i vejret, når man stopper, kan billister og andre cyklister se, hvad ens intentioner er, og sammenstød kan afhjælpes.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel