Kom i betragtning som kvote 2 ansøger

Kom i betragtning som kvote 2 ansøger

Adgangskvotienten på de eftertragtede videregående uddannelser er tårnhøje. Allerede i 2014 kunne linjen International Business på CBS annoncere at deres karakterkvotient havde sprunget karakterskalaen. Det er ikke alle, der kan leve op det niveau, så hvordan kan du styrke din kvote 2 ansøgning, så du har større chance for at komme i betragtning til din

Adgangskvotienten på de eftertragtede videregående uddannelser er tårnhøje. Allerede i 2014 kunne linjen International Business på CBS annoncere at deres karakterkvotient havde sprunget karakterskalaen. Det er ikke alle, der kan leve op det niveau, så hvordan kan du styrke din kvote 2 ansøgning, så du har større chance for at komme i betragtning til din drømmeuddannelse?

Læg en fornuftig strategi

Først og fremmest skal du lægge en strategi over dit sabbatår, så du har en klar plan om, hvad du skal lave. Sæt dig med en sparringspartner og tage en snak om, hvordan du bedst når dit mål. Hvis du for eksempel gerne vil ind på psykologistudiet, som i 2018 kræver et snit på 11,7 i København, kan du med fordel overveje at tage til Kenya og lave frivilligt arbejde eller arbejde i en organisation, der hjælper udsatte børn. Det viser en interesse inde for området, og det giver dig noget erfaring inden for psykologi mindsettet, og det ser godt ud i en kvote 2 ansøgning.
Hvis du ønsker at blive optaget på de business-orienterede linjer, bliver der lagt stor vægt på udlandsophold. Det kan derfor være en kæmpe fordel at arrangere at studere i udlandet i en længere periode således at du vil have større mulighed for at komme i betragtning.

Tilegn dig viden enten online eller offline

Det andet råd vi vil give dig, er at du i et vist omfang tilegner der noget viden indenfor det område, som du ønsker at arbejde med. Det kan du både gøre online og offline.
Der findes en masse online kurser, du kan tage indenfor et hav af arbejdsområder. Hvis du drømmer om at arbejde med marketing, kan du tage et kursus i Google Analytics, som vil tage dig et par måneder. Men herefter vil du være knivskarp inden for digital markedsføring med fokus på Google Analytics, og det vil give pote i en kvote 2 ansøgning til CBS. Med hensyn til marketing, kan du også med fordel lære dig selv op i websiteopbygning og sende denne med i din kvote 2 ansøgning. Start dit website på hostingguiden.dk

Men du kan også tage offline kurser med andre studerende, der ligesom dig også er sultne efter at tilegne sig ny viden. ibc.dk tilbyder kurser med stor variation indenfor blandet andet kommunikation, projektledelse, HR og E-læring.
Det vil give dig nogle kompetencer, som de andre kvote 2 ansøgere formentlig ikke har.

Skriv den motiverende ansøgning

Når du har gjort indholdet af din profil attraktiv til en kvote 2 ansøgning, skal du til at skrive den, og det er næsten det sværeste. Her er det enormt vigtigt, at du fremhæver, hvordan de kompetencer du har tilegnet dig i løbet af dit sabbatår, bidrager til det studie du gerne vil søge ind på. Det er ikke nok at gøre det på det overfladiske niveau, du skal helt ned i detaljerne og med eksempler. Skab en naturlig struktur i din ansøgning, og få en person til at gennemlæse den for grammatiske fejl, som du muligvis har overset.

Forhåbentlig gav disse 3 råd dig inspiration til, hvordan du kan forbedre din kvote 2 ansøgning, og forhåbentligt ende med at blive optaget på din drømmeuddannelse.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel