3 gode grunde for at tegne bestyrelsesansvarsforsikring

3 gode grunde for at tegne bestyrelsesansvarsforsikring

Er du bestyrelsesmedlem, kan det være en rigtig god ide at tegne en forsikring, der dækker dit ansvar som bestyrelsesmedlem. Der findes en forsikring til netop bestyrelsesmedlemmer, denne kaldes en bestyrelsesansvarsforsikring. Sidder man i en eller flere bestyrelser, er det vigtigt at dække sit bestyrelsesansvar ind med en bestyrelsesforsikring. Bestyrelsesansvarsforsikringen dækker dit ansvar som bestyrelsesmedlem

Er du bestyrelsesmedlem, kan det være en rigtig god ide at tegne en forsikring, der dækker dit ansvar som bestyrelsesmedlem. Der findes en forsikring til netop bestyrelsesmedlemmer, denne kaldes en bestyrelsesansvarsforsikring. Sidder man i en eller flere bestyrelser, er det vigtigt at dække sit bestyrelsesansvar ind med en bestyrelsesforsikring. Bestyrelsesansvarsforsikringen dækker dit ansvar som bestyrelsesmedlem i selskaber, der har hjemsted i hele Europa.

Der kan være mange fordele ved at tegne en bestyrelsesansvarsforsikring. . Herunder er der listet 3 gode grunde til at tegne en sådan forsikring. Disse grunde kan give et indblik i, hvad det vil sige at have et bestyrelsesansvar, hvad og hvor meget forsikringen dækker, samt hvilke fordele der kan være ved at tegne en bestyrelsesansvarsforsikring.

1.Bestyrelsesansvar

En af de ting man bør forholde sig til som bestyrelsesformand, er det ansvar, man har og de konsekvenser, det kan få for en personligt. Som bestyrelsesmedlem kan man blive sagsøgt for de handlinger man selv eller bestyrelsen har foretaget i det selskab, som man sidder i bestyrelsen for. Et bestyrelsesansvar består i at påtage sig en række pligter og opgaver. Ansvaret som bestyrelsesmedlem er personligt og ubegrænset, og man hæfter med sin fulde personlige formue for selskabet, man er bestyrelsesmedlem i. Det er vigtigt at forsikre dette ansvar. Kreditorer kan sagsøge bestyrelsens medlemmer og gøre bestyrelsen ansvarlige for krav. Da mange bestyrelser ikke er ordenligt forsikret, kan det anbefales selv at tegne en bestyrelsesansvarsforsikring. På denne måde kan man således dække sit bestyrelsesansvar personligt med sin egen personlige forsikring. Dermed kan det sikres, at man ikke personligt skal hæfte for omkostningerne fra kreditorernes krav og således ikke kommer til at bruge sin personlige formue.

2. Dækker op til 5 mio.

En stor fordel ved bestyrelsesansvarsforsikringen er, at den dækker et ubegrænset antal bestyrelsesposter og sikrer, at man personligt er dækket for op til 5. mio. kroner, hertil kan det nævnes, at der ingen selvrisiko er. Dette betyder altså, at den eneste udgift ved forsikringen er selve forsikringsomkostningen. Samtidig er man af en bestyrelsesansvarsforsikring dækket på toppen af eventuelle kollektive ledelsesforsikringer. Her kan en væsenlig fordel fremhæves –  med en bestyrelsesansvarsforsikring har man fuld kontrol over sin forsikring og er dermed uafhængig af kollektive ledelsesforsikringer.

3. Personlig dækning

Som bestyrelsesmedlem involverer man sig i nogle selskabers beslutninger og udfører nogle handlinger på vegne af selskabet. Dermed giver man personligt meget af sig selv som bestyrelsesmedlem i selskabet. En bestyrelsesansvarsforsikring kan være en måde at dække dig og din økonomi, hvis der stilles krav fra kreditorer. Med en bestyrelsesansvarsforsikring sikrer du, at du ikke personligt kommer til at hæfte økonomisk for selskabet og forsikringen går ind og dækker, hvis der stilles krav til selskabet, som du er bestyrelsemedlem i. Med en bestyrelsesansvarsforsikring er du og din familie økonomisk sikret, og den eneste økonomiske udgift I vil have er selve betalingen af forsikringen, da der ligeledes ingen selvrisiko er.

 

 

Kort opsummeret kan fordelene ved en bestyrelsesansvarsforsikring nævnes: Personlig forsikring, europæisk dækning, dækning af bøder, ingen selvrisiko, dækning ved ubegrænset antal af bestyrelsesposter, dækker op til 5 mio. danske kroner, dækning af juridisk bistand samt gratis support under hele forsikringsforløbet.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel